14. Biyomühendislik Günleri

Biotech Dilemma
2 min readMay 11, 2017

İşlerin yoğunluğu sebebiyle 5 Mayıs programına katılamadım ancak 6 Mayıs ’17 mümkün oldu. Bu sene düzenlenen etkinliğin teması “mezunlar arası işbirliği” üzerineydi. Senenin 2017 olması, benim de 2004 mezunu olmam, aradan 13 yıl geçmesi üç aşağı beş yukarı 700 mezun demek.

2. Gün ve haftasonu olmasından mütevellit okuyan öğrencilerin nispeten az ilgi göstermesi anlaşılır. Hem sınavlar yaklaşıyor, hem de haftasonu. Problem değil… Nasıl olsa, mezun olduktan sonra bir şekilde yolları bölüm ve mezunları ile kesişecek.

Aktarılan tecrübeler ve iş hayatında nelerin olduğu bittiği bilgisi herkesi heyecanlandıracak cinstendi. Neden?

  • Öğrenciyken “bizden ne halt olacak” gibi geleceği öngörmeye çalışan gizemli yaklaşıma cevap olarak kanlı canlı örnekler görmek,
  • Bu örneklerin özellikle biyoteknoloji sektörü ile alakalı olması, “vay be demek ki piyasada hakikaten iş varmış” gerçeğiyle öğrencileri tanıştırması,
  • Akademik kariyer ve endüstride iş sahibi olmanın aynı derecede havalı olması -vicdanları rahatlattı-

Hayırlı İşler, Bol Kazançlar.

Sektörde çalışan Ege Biyomühendislik mezunlarından sadece 3’ünün sunumlarını kaydedebildim. Onları da sizinle paylaşayım istiyorum.

  • Turgut Mesut Yılmaz — DiploiD Biyoteknolojik Ürünler.
  • Öznur Özaslan — Koçak Farma
  • Rıdvan Örküt — Koçak Farma
  • Ve son olarak kapanışı da bölümümüz başkanı Prof. Dr. Fazilet Vardar-Sukan hoca yaptı. Kendisinin kapanış için yaptığı konuşma şöyle:

Ya Gelecek?

Bir mezunlar derneği kurma kararı aldık. En kısa sürede bunu hayata geçireceğim. Derneğin ismi Ege Biyomühendislik Mezunları Derneği olacak (tahminen). Amaç daha örgütlü bir mezun ağı oluşturabilmek. Neden? Bugüne değin mezun ağı oluşturmak için girişilen çabaların (online) geri dönüşü genellikle verimli olmadı ya da hiç olmadı. Bu sorunun çözümü belki dernekle mümkün olabilecek. Bekleyip göreceğiz.

--

--